Legfrissebb híreink

Elkészült a 'Csepreigi 50' a Művészetek Palotájában rendezett 2008-as kocertjének DVD-je

A Videó menüpontban megtalálod.

Megjelent a Full Playback aranylmez című albuma

Belehallgathatsz az Audio menüpontban

Sziget BUDAPEST 2010 08 10

Csepregi Gyula fantasztikus koncertet adott a sziget fesztiválon, remek zenészekből összeállt formációval: Dean Brown, Dennis Chambers,  Vasvári Pál
Felvételek a youtube-on találhatók a koncertről:
Video1
Video2
Video3
Video4
Video5

Liszt Díj

Csepregi Gyula 2010. március 15.-e alkalmából Liszt Ferenc Díjat kapott. A díj a szakmai szervezetek felterjesztése alapján kerül kiosztásra az Oktatási és Kulturális Minisztérium által. A díjat Hiller István adta át a Szépművészeti Múzeumban márc. 14.-én. A Liszt Díj a legmagasabb elismerés, melyet a zenei szakma szavazhat meg azoknak a művészeknek, akiknek az előadóművészi teljesítményét kimagaslónak ítélik meg.

Megjelent a Csepregi-Rátonyi Duo új cd-je Gloomy Sunday címmel

Az albumon Seress Rezső dalainak feldolgozása szerepel. A világhírű Szomorú Vasárnap mellett számos gyönyörű Seress szerzemény szólal meg a duo jellegzetes előadásmódjában, pld olyanok, mint a „Szeressük egymást gyerekek”, a „Fizetek főúr”,  vagy a „Nem az a fontos az ember hány éves”. Az utolsó, ún. bonus track egy igazi csemege, hiszen a híres Szomorú Vasárnap szólal meg először magának a szerzőnek az előadásában egy archív felvételről, majd elénekli a dalt Király Linda, aki csodálatos hangjával, és fantasztikus előadásával „koronázza” meg a hanganyagot.


Megjelent az In Line zenekar legújabb cd-je

A címe In Line 2009  E címválasztás nem véletlen, hisz az együttes épp 20 éve, 1989-ben alakult. A jelenlegi formációt Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett Birta Miklós gitáros, és Szendőfi Péter dobos alkotja. Az albumon szerepel még Sütő Márton gitáros, és egy fiatalember, Vasvári Márton is, aki abban az évben (1989) született, amikor a zenekar létrejött, és melodikán, valamint sampler- eken, ill. scratch- eken teszi színessé és jellegzetessé az együttes hangzását.


Archívum
Magyar Jazz Quartet

A legendás Magyar Jazz Quartet tagjai 2006-ban elhatározták, hogy újra életre keltik a zenekart. A tizenhét éve megszűnt formáció több mint húsz éve, 1986-ben adta első koncertjét a Kertészeti Egyetem klubjában. A zenekar tagjait már ekkor a magyar jazz-élet nagy formátumú előadóiként ismerte a közönség; a főként saját szerzeményeket játszó négyest a kezdetektől rendkívüli érdeklődés, rajongás kísérte.
A Magyar Jazz Quartetet a magyar jazztörténet egyik legjelentősebb formációjaként tartják számon. Lemezük, a New Age minden idők egyik legnagyobb példányszámban eladott hazai jazzkiadványa volt.
1989 áprilisáig Európában és Magyarországon több mint 400 koncertet adtak. A folyamatos, fáradhatatlan koncertezés felőrölte a zenekartagok erejét, s úgy döntöttek, többet nem lépnek közösen színpadra.
Jávori Vilmos 2006 augusztusában, hónapra pontosan 20 évvel a Magyar Jazz Quartet megalakulása után felhívta Vasvárit, és felvetette neki, hogy keltsék ismét életre az egykori kvartettet.
2007. február 1-én a Millenáris Fogadóban, volt a Magyar Jazz Quartet 2007-es, „újkori” fellépéssorozatának első állomása. Ekkor már Jávori Vilmos súlyos betegsége miatt  Szende Gábor csatlakozott a csapathoz.
Sajnos Vilmos 2007. február 20-án végleg feladni kényszerült a harcot a halálos betegséggel.
Egy pillanatig megfordult a zenekartagok fejében, hogy mégsem folytatják nélküle. Végül mindenki egyetértett abban, ha már újra egymásra találtak, nem hagyják veszni mindazt, amit együtt megvalósíthatnak, már csak Vili emléke miatt sem. Így mégis együtt maradt a csapat, immár Szende Gáborral a doboknál.
A Last Time Together című album  az elhiunyt, kíváló magyar szaxofonosnak, Ablakos Lakatos Dezsőnek és Jávori Vilmosnak állít emléket.
Mi jellemzi a Magyar Jazz Quartet zenéjét ?
„A mai korban létező Magyar Jazz Quartetnek azt is el kell döntenie, mennyire legyen nyitott például a világzenei és más kortárs behatásokra. Annyi biztos, hogy a fehér és a fekete jazz egyfajta keverékét kell játszanunk.” mondja Vasvári
„Az energikus, erős szólók mellett a megkomponáltság, a markáns ritmusalapok, a dallamosság és a befogadhatóság kell jellemezze a zenénket” – tette hozzá Szakcsi.
„Mindannyiunknak van saját zenekara, és abban ő a főnök. Itt viszont négy különböző egyéniség hangolódik össze, akik egyenrangúak” – így Csepregi.
Majd Vasvári visszaveszi a szót: „Azt szeretnénk elérni, hogy hangzásában igen modern legyen a zenekar, viszont meg kívánjuk őrizni benne a hagyományos szerepeket, vagyis hogy a két szárnyaló szólistát a lehető legjobb értelemben kiszolgálja a ritmusszekció két tagja.”
„Nekünk  arra kell törekednünk, hogy a saját belső gondolatainkat, érzéseinket, maximálisan kifejezhessük az együttzenélés során, de úgy, hogy emellett a hallgató is megtalálhassa benne a szépséget, ill. értékeket”- zárja Csepregi.