Legfrissebb híreink

Elkészült a 'Csepreigi 50' a Művészetek Palotájában rendezett 2008-as kocertjének DVD-je

A Videó menüpontban megtalálod.

Megjelent a Full Playback aranylmez című albuma

Belehallgathatsz az Audio menüpontban

Sziget BUDAPEST 2010 08 10

Csepregi Gyula fantasztikus koncertet adott a sziget fesztiválon, remek zenészekből összeállt formációval: Dean Brown, Dennis Chambers,  Vasvári Pál
Felvételek a youtube-on találhatók a koncertről:
Video1
Video2
Video3
Video4
Video5

Liszt Díj

Csepregi Gyula 2010. március 15.-e alkalmából Liszt Ferenc Díjat kapott. A díj a szakmai szervezetek felterjesztése alapján kerül kiosztásra az Oktatási és Kulturális Minisztérium által. A díjat Hiller István adta át a Szépművészeti Múzeumban márc. 14.-én. A Liszt Díj a legmagasabb elismerés, melyet a zenei szakma szavazhat meg azoknak a művészeknek, akiknek az előadóművészi teljesítményét kimagaslónak ítélik meg.

Megjelent a Csepregi-Rátonyi Duo új cd-je Gloomy Sunday címmel

Az albumon Seress Rezső dalainak feldolgozása szerepel. A világhírű Szomorú Vasárnap mellett számos gyönyörű Seress szerzemény szólal meg a duo jellegzetes előadásmódjában, pld olyanok, mint a „Szeressük egymást gyerekek”, a „Fizetek főúr”,  vagy a „Nem az a fontos az ember hány éves”. Az utolsó, ún. bonus track egy igazi csemege, hiszen a híres Szomorú Vasárnap szólal meg először magának a szerzőnek az előadásában egy archív felvételről, majd elénekli a dalt Király Linda, aki csodálatos hangjával, és fantasztikus előadásával „koronázza” meg a hanganyagot.


Megjelent az In Line zenekar legújabb cd-je

A címe In Line 2009  E címválasztás nem véletlen, hisz az együttes épp 20 éve, 1989-ben alakult. A jelenlegi formációt Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett Birta Miklós gitáros, és Szendőfi Péter dobos alkotja. Az albumon szerepel még Sütő Márton gitáros, és egy fiatalember, Vasvári Márton is, aki abban az évben (1989) született, amikor a zenekar létrejött, és melodikán, valamint sampler- eken, ill. scratch- eken teszi színessé és jellegzetessé az együttes hangzását.


Archívum
„Swing Highlights”-Bolba Éva és a Stúdió 11

A műsor ékes bizonyíték arra, hogy a jazz, noha eredeti hazája valóban az Amerikai Egyesült Államok, mára abszolút nemzetközivé vált.

  Az est során a hallhatatlan klasszikus amerikai szerzőktől, mint Irving Berlin, vagy Gershwin eljutunk egészen a mai legnagyobb magyar szerzőkig, pl. Szakcsi Lakatos Béláig, aki kimondottan a Stúdió 11 zenekar részére írt egy darabot, amely stílusát tekintve talán a hagyományos swing-hez sorolható, de hangzása mégis inkább a kortárs improvizatív zene mai követelményeinek felel meg, a modern hangszerelés mellett azonban megőrizvén a swingre oly jellemző dallamosságot.

Bolba Éva énekesnő a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Jazz tanszakán végzett 2006-ban. 2004-től állandó vendégként szerepel a Hot Jazz Band zenekarban, valamint számos alkalommal lépett színpadra a Budapest Jazz Orchestrával, a Soul What zenekar tagjaként. 2005-ben Ausztráliában és Hong Kongban, 2006-ban Kínában turnézott. Pályája már kezdetektől kapcsolódott a Stúdió 11 zenekarhoz, hiszen édesapja, Bolba Lajos a neves karmester, zenei vezető évtizedeken át dolgozott az együttessel.