Legfrissebb híreink

Elkészült a 'Csepreigi 50' a Művészetek Palotájában rendezett 2008-as kocertjének DVD-je

A Videó menüpontban megtalálod.

Megjelent a Full Playback aranylmez című albuma

Belehallgathatsz az Audio menüpontban

Sziget BUDAPEST 2010 08 10

Csepregi Gyula fantasztikus koncertet adott a sziget fesztiválon, remek zenészekből összeállt formációval: Dean Brown, Dennis Chambers,  Vasvári Pál
Felvételek a youtube-on találhatók a koncertről:
Video1
Video2
Video3
Video4
Video5

Liszt Díj

Csepregi Gyula 2010. március 15.-e alkalmából Liszt Ferenc Díjat kapott. A díj a szakmai szervezetek felterjesztése alapján kerül kiosztásra az Oktatási és Kulturális Minisztérium által. A díjat Hiller István adta át a Szépművészeti Múzeumban márc. 14.-én. A Liszt Díj a legmagasabb elismerés, melyet a zenei szakma szavazhat meg azoknak a művészeknek, akiknek az előadóművészi teljesítményét kimagaslónak ítélik meg.

Megjelent a Csepregi-Rátonyi Duo új cd-je Gloomy Sunday címmel

Az albumon Seress Rezső dalainak feldolgozása szerepel. A világhírű Szomorú Vasárnap mellett számos gyönyörű Seress szerzemény szólal meg a duo jellegzetes előadásmódjában, pld olyanok, mint a „Szeressük egymást gyerekek”, a „Fizetek főúr”,  vagy a „Nem az a fontos az ember hány éves”. Az utolsó, ún. bonus track egy igazi csemege, hiszen a híres Szomorú Vasárnap szólal meg először magának a szerzőnek az előadásában egy archív felvételről, majd elénekli a dalt Király Linda, aki csodálatos hangjával, és fantasztikus előadásával „koronázza” meg a hanganyagot.


Megjelent az In Line zenekar legújabb cd-je

A címe In Line 2009  E címválasztás nem véletlen, hisz az együttes épp 20 éve, 1989-ben alakult. A jelenlegi formációt Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett Birta Miklós gitáros, és Szendőfi Péter dobos alkotja. Az albumon szerepel még Sütő Márton gitáros, és egy fiatalember, Vasvári Márton is, aki abban az évben (1989) született, amikor a zenekar létrejött, és melodikán, valamint sampler- eken, ill. scratch- eken teszi színessé és jellegzetessé az együttes hangzását.


Archívum
Hungarian Saxprofessors

A HSP tagjai egyenként professzionális mesterei hangszerüknek. Együttesen azonban olyan kvartettet alkotnak, melynek zenéje nemcsak önmaguk örömét szolgálja, de a közönség számára is felemelő, igényes szórakoztatást jelent.

Zenei stílusuk sokrétű. A kvartett repertoárjában mindenki által ismert örökzöldeket is feldolgoz, magas művészi színvonalon, ugyanakkor a közönség számára is könnyen befogadható formában.

 Ezek a darabok magukon viselik a jazz különböző stílusjegyeit, a muzsikusok improvizatív készségére építve a játékosság lehetővé teszi, hogy az adott kereten belül szinte új kompozíciók szülessenek, úgyszólván a közönség füle hallatára.

 A világ számos országában adtak már nagy sikerű koncerteket, a világ szaxofonosainak százai lettek már bölcsebbek útmutatásaik által. Nem véletlenül tanítja e négy ember az eljövendő szaxofonos generációt mint ahogy a formáció neve utal is erre.

Művészetükre a komoly felkészültség jellemző, előadásaikból azonban nem hiányzik a jó ízlésű humor sem, mely egyéniségükből fakad. Koncertjeik mindig üde színfoltot jelentenek a magyar zenei élet palettáján kritikusaik vélekedése szerint is. Népszerűségüket egyéni formációikban már rég megalapozták, négyük együtt zenélése most igazi kuriózum a szakmai és a nagyközönség számára egyaránt.