Legfrissebb híreink

Elkészült a 'Csepreigi 50' a Művészetek Palotájában rendezett 2008-as kocertjének DVD-je

A Videó menüpontban megtalálod.

Megjelent a Full Playback aranylmez című albuma

Belehallgathatsz az Audio menüpontban

Sziget BUDAPEST 2010 08 10

Csepregi Gyula fantasztikus koncertet adott a sziget fesztiválon, remek zenészekből összeállt formációval: Dean Brown, Dennis Chambers,  Vasvári Pál
Felvételek a youtube-on találhatók a koncertről:
Video1
Video2
Video3
Video4
Video5

Liszt Díj

Csepregi Gyula 2010. március 15.-e alkalmából Liszt Ferenc Díjat kapott. A díj a szakmai szervezetek felterjesztése alapján kerül kiosztásra az Oktatási és Kulturális Minisztérium által. A díjat Hiller István adta át a Szépművészeti Múzeumban márc. 14.-én. A Liszt Díj a legmagasabb elismerés, melyet a zenei szakma szavazhat meg azoknak a művészeknek, akiknek az előadóművészi teljesítményét kimagaslónak ítélik meg.

Megjelent a Csepregi-Rátonyi Duo új cd-je Gloomy Sunday címmel

Az albumon Seress Rezső dalainak feldolgozása szerepel. A világhírű Szomorú Vasárnap mellett számos gyönyörű Seress szerzemény szólal meg a duo jellegzetes előadásmódjában, pld olyanok, mint a „Szeressük egymást gyerekek”, a „Fizetek főúr”,  vagy a „Nem az a fontos az ember hány éves”. Az utolsó, ún. bonus track egy igazi csemege, hiszen a híres Szomorú Vasárnap szólal meg először magának a szerzőnek az előadásában egy archív felvételről, majd elénekli a dalt Király Linda, aki csodálatos hangjával, és fantasztikus előadásával „koronázza” meg a hanganyagot.


Megjelent az In Line zenekar legújabb cd-je

A címe In Line 2009  E címválasztás nem véletlen, hisz az együttes épp 20 éve, 1989-ben alakult. A jelenlegi formációt Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett Birta Miklós gitáros, és Szendőfi Péter dobos alkotja. Az albumon szerepel még Sütő Márton gitáros, és egy fiatalember, Vasvári Márton is, aki abban az évben (1989) született, amikor a zenekar létrejött, és melodikán, valamint sampler- eken, ill. scratch- eken teszi színessé és jellegzetessé az együttes hangzását.


Archívum
Jazz-Beszéd

A két fogalom összekapcsolása nem pusztán üres marketingfogás. Jelzi egyben a műfajt, de utalás arra is, hogy nemcsak a zenéről szól, hanem a mögötte lévőkről, nevezetesen a jazzt játszó zenészekről is.

Mégpedig nem is akármilyen muzsikusokról van szó, hiszen a hazai jazz zenészek krémje bizony világszínvonalú, számos nagy nemzetközi sikerrel a háta mögött. Tudják ezt a világon sok helyütt, talán épp nálunk a legkevésbé.

Ennek egyik oka talán, hogy a médiában kevesebbet hallani e műfajról és kiváló képviselőiről, mint amennyit tudásuk, eredményeik alapján megérdemelnének. E rést szándékszik valamelyest pótolni e sorozat, ahol a közönség megismerheti közelebbről az embert, aki a hangszer mögött van. Személyiségét, történeteket a múltjából, vágyait a jelenről, jövőről, esetleg egy-egy bepillantást engedvén magánéletébe, szakmai büszkeségeibe, sérelmeibe – egyszóval feltárva, s egyben közelebb hozva az egyént, akinek muzsikáját ismerhettük eddig, de talán ezentúl más füllel hallgatjuk majd, ha picit többet tudunk meg róla, az előadóról.

Ebben Csepregi Gyula szaxofonművész segít, aki maga is a jazzélet elitjéhez tartozik, és évtizedek óta muzsikál együtt vendégeivel különböző formációkban, s szoros szakmai, ill. baráti kapcsolat fűzi vendégeihez. Ennek okán beszélgetései talán sokszor meghittek, sőt személyesek is lehetnek, ami vélhetően még izgalmasabbá teheti a közönség számára az estéket.

Mindjárt az első beszélgetőtársa a sorozatban Rátonyi Róbert kiváló zongoraművészünk, akivel nemrég megjelent Private Conversation / Magánbeszélgetések című Cd-jükről is játszanak néhány számot.

Merthogy ez a sorozat nemcsak beszédből, de együtt zenélésből is áll! Csepregi Gyula minden vendégével muzsikál is a beszélgetés mellett, közben, alatt… ahogy esik, hisz a sorozat mottója ugyanaz, mint a jazz-é: kötetlen, laza, szabad. Nekünk nincs is más dolgunk, mint elengedni magunkat, és hallgatni Őket!

Tervezett vendégek:

Babos Gyula

Berki Tamás

Dés László

László Attila

Oláh Kálmán

Szakcsi Lakatos Béla  

Vasvári Pál