Legfrissebb híreink

Elkészült a 'Csepreigi 50' a Művészetek Palotájában rendezett 2008-as kocertjének DVD-je

A Videó menüpontban megtalálod.

Megjelent a Full Playback aranylmez című albuma

Belehallgathatsz az Audio menüpontban

Sziget BUDAPEST 2010 08 10

Csepregi Gyula fantasztikus koncertet adott a sziget fesztiválon, remek zenészekből összeállt formációval: Dean Brown, Dennis Chambers,  Vasvári Pál
Felvételek a youtube-on találhatók a koncertről:
Video1
Video2
Video3
Video4
Video5

Liszt Díj

Csepregi Gyula 2010. március 15.-e alkalmából Liszt Ferenc Díjat kapott. A díj a szakmai szervezetek felterjesztése alapján kerül kiosztásra az Oktatási és Kulturális Minisztérium által. A díjat Hiller István adta át a Szépművészeti Múzeumban márc. 14.-én. A Liszt Díj a legmagasabb elismerés, melyet a zenei szakma szavazhat meg azoknak a művészeknek, akiknek az előadóművészi teljesítményét kimagaslónak ítélik meg.

Megjelent a Csepregi-Rátonyi Duo új cd-je Gloomy Sunday címmel

Az albumon Seress Rezső dalainak feldolgozása szerepel. A világhírű Szomorú Vasárnap mellett számos gyönyörű Seress szerzemény szólal meg a duo jellegzetes előadásmódjában, pld olyanok, mint a „Szeressük egymást gyerekek”, a „Fizetek főúr”,  vagy a „Nem az a fontos az ember hány éves”. Az utolsó, ún. bonus track egy igazi csemege, hiszen a híres Szomorú Vasárnap szólal meg először magának a szerzőnek az előadásában egy archív felvételről, majd elénekli a dalt Király Linda, aki csodálatos hangjával, és fantasztikus előadásával „koronázza” meg a hanganyagot.


Megjelent az In Line zenekar legújabb cd-je

A címe In Line 2009  E címválasztás nem véletlen, hisz az együttes épp 20 éve, 1989-ben alakult. A jelenlegi formációt Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett Birta Miklós gitáros, és Szendőfi Péter dobos alkotja. Az albumon szerepel még Sütő Márton gitáros, és egy fiatalember, Vasvári Márton is, aki abban az évben (1989) született, amikor a zenekar létrejött, és melodikán, valamint sampler- eken, ill. scratch- eken teszi színessé és jellegzetessé az együttes hangzását.


Archívum
In Line
 
 
A Vasvári Pál és Csepregi Gyula által 1989-ben alapított zenekart minden idők egyik legsikeresebb hazai formációjaként tartják számon.
 
Ennek oka, hogy nagyon magas színvonalú, de ugyanakkor dallamos muzsikájuk a közönség széles rétegeit vonzotta, köztük azokat is, akik egyébként nem hallgatták a jazz egyéb stílusait, de az In Line zenéje mégis magával ragadta őket. Ugyanakkor azok a „vájt fülű” zenehallgatók is befogadták ezt a zenét, akik a jazz nehezebb válfajait részesítették előnyben, mert felismerték a dallamos témákat követő improvizációkban az igazi jazz játékot, amiben az együttes szólistái mindig is remekeltek.
 
A zenekar két alapító tagja, Vasvári és Csepregi mellett a hazai jazzélet számos fiatal, ám jeles képviselője „nőtte ki” magát e zenekarból, mint pld. Nagy János, Borlai Gergő, vagy a mára már világsikereket elért Németh Ferenc dobos, aki az együttes Dave Samuels amerikai vibrafonossal közös lemezük után került a Berkley Schoolra, ahol Dave  végül a tanára lett.
 
Természetesen a fiatalok mellett már befutott zenészek is játszottak az In Line-ban, mint pld. Solti János az LGT dobosa, aki a kezdetektől alap tagja volt a formációnak, és gyakran visszatérő partner az együttesben. De rajta kívül megfordult még a zenekarban pld. Szakcsi Lakatos Béla, Kőszegi Imre, hogy csak néhányat említsünk a hazai jazz ikonok közül.
 
Az első 1989-ben készült In Line című még bakelit lemezt további 15 In Line hanghordozó követte, már CD-n. Utolsóként a 2000-ben megjelent Twin Lines Project c. dupla album, melyen Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett négy amerikai világnagyság játszik, mindegyikük többszörös Grammy díjas zenész, név szerint Russell Ferrante a Yellow Jackets zkr zongoristája, Alex Acuna a híres Weather Report egykori dobosa, Dave Samuels vibrafonos a szintén világhírű Spyro Gyra együttesből, és a Miles Davis-nél híressé vált Mike Stern gitáros. Ez a zenekar nagy sikerrel adott koncerteket Európa országaiban a 2000- es évek elején, ám az eredeti In Line formáció magyar partnerekkel már nem tért vissza a hazai zenei életbe.
 
Közben a két alapító tag igen sikeres önálló karriert épített, így néhány év szünet után 2009-ben álltak össze ismét Vasvári és Csepregi egy legújabb In Line formációban, ahol jelenlegi partnereik Birta Miklós, akit az egyik legjelentősebb hazai gitárosként tartanak számon, és Szendőfi Péter, aki szintén az egyik meghatározó dobosa a magyar jazz életnek. Már dolgoznak az új In Line albumon, amely hamarosan kapható lesz a boltokban.