Legfrissebb híreink

Elkészült a 'Csepreigi 50' a Művészetek Palotájában rendezett 2008-as kocertjének DVD-je

A Videó menüpontban megtalálod.

Megjelent a Full Playback aranylmez című albuma

Belehallgathatsz az Audio menüpontban

Sziget BUDAPEST 2010 08 10

Csepregi Gyula fantasztikus koncertet adott a sziget fesztiválon, remek zenészekből összeállt formációval: Dean Brown, Dennis Chambers,  Vasvári Pál
Felvételek a youtube-on találhatók a koncertről:
Video1
Video2
Video3
Video4
Video5

Liszt Díj

Csepregi Gyula 2010. március 15.-e alkalmából Liszt Ferenc Díjat kapott. A díj a szakmai szervezetek felterjesztése alapján kerül kiosztásra az Oktatási és Kulturális Minisztérium által. A díjat Hiller István adta át a Szépművészeti Múzeumban márc. 14.-én. A Liszt Díj a legmagasabb elismerés, melyet a zenei szakma szavazhat meg azoknak a művészeknek, akiknek az előadóművészi teljesítményét kimagaslónak ítélik meg.

Megjelent a Csepregi-Rátonyi Duo új cd-je Gloomy Sunday címmel

Az albumon Seress Rezső dalainak feldolgozása szerepel. A világhírű Szomorú Vasárnap mellett számos gyönyörű Seress szerzemény szólal meg a duo jellegzetes előadásmódjában, pld olyanok, mint a „Szeressük egymást gyerekek”, a „Fizetek főúr”,  vagy a „Nem az a fontos az ember hány éves”. Az utolsó, ún. bonus track egy igazi csemege, hiszen a híres Szomorú Vasárnap szólal meg először magának a szerzőnek az előadásában egy archív felvételről, majd elénekli a dalt Király Linda, aki csodálatos hangjával, és fantasztikus előadásával „koronázza” meg a hanganyagot.


Megjelent az In Line zenekar legújabb cd-je

A címe In Line 2009  E címválasztás nem véletlen, hisz az együttes épp 20 éve, 1989-ben alakult. A jelenlegi formációt Csepregi Gyula és Vasvári Pál mellett Birta Miklós gitáros, és Szendőfi Péter dobos alkotja. Az albumon szerepel még Sütő Márton gitáros, és egy fiatalember, Vasvári Márton is, aki abban az évben (1989) született, amikor a zenekar létrejött, és melodikán, valamint sampler- eken, ill. scratch- eken teszi színessé és jellegzetessé az együttes hangzását.


Archívum
SPRING ISLAND

SMOOTH-JAZZ FUSION

 
A Spring Island együttes a hazánkban is rendkívül népszerű ? sokak által szívesen hallgatott, de kevesek által játszott ? smooth-jazz stílust képviseli, amely dallamos, könnyen befogadható és mai hangzás-világával szinte minden hallgatóját azonnal megragadja. Ezt a stílust olyan világnagyságok előadásából ismerhetjük, mint George Benson, David Sanborn, George Duke ? valamint a Mezzoforte, az Incognito, és a Yellow Jackets zenekaroktól.
 
A Spring Island név arra utal, hogy a zenekar dalainak hangulata leginkább a tavasz üdeségét és a forrás frisseségét idézi fel. Egyenlő arányban hallhatjuk a dinamizmust és a megnyugvást, az energikus, sodró lendületű ritmusokat és a csendes, szép ívű témákat. Dallamvilágukban egyaránt helyet kapnak a modern groove-ok, az izgalmas harmóniák, az elektronikus és akusztikus hangszerek, az első hallásra is könnyen befogadható zenei témák és az improvizáció is.

A Spring Island alapítója az izgalmas zenei megoldásokat kedvelő, sokoldalú zeneszerző, zongorista, szintetizátoros György Ákos
ifj Rátonyi Róbert, Gonda János és Szakcsi Lakatos Béla tanítványaként, a Bartók Béla Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakának elvégzése után sok ismert jazz zenésszel játszott egy zenekarban ( Csepregi Gyula, Deseő Csaba, Török Ádám, Berkes Balázs, Kőszegi Imre, stb...).
Példaképeihez hasonlóan (Michel Petrucciani, Chuck Loeb, Michael Mainieri, stb ) ő is az érzelmekben gazdag, szívből jövő szólók megszólaltatója, a Spring Island együttes hangzásvilágának meghatározó személyisége.
Hangszerei: zongora, szintetizátorok, fuvola, marimba.
A zenekar társ-alapítója a modern fúziós és jazz-gitározás egyik hazai kiválósága, Galgóczi Balázs.
A Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Jazz tanszakának elvégzése után ő is tevékenyen részt vett a hazai zenei életben. Sok időt töltött külföldön is különböző zenei formációkban.
Hangszerei: elektromos és akusztikus gitárok.
           
A zenekar szaxofonosa Csepregi Gyula , aki a magyar zenei társadalom megítélése szerint Magyarország "vezető szaxofonosa".
 Nevével közel ötszáz hazai kiadványon találkozhatunk, szinte nincs olyan neves hazai előadó, akinek felvételén nem szerepel vendég szólistaként.Az ötszörös Emerton díjas, kétszeres Nívódíjas művész többször részesült nemzetközi elismerésben is. Csepregi Gyula Magyarország leginkább szívhez szóló szaxofonosa, akinek csodálatos játékában a kiváló technikai tudás mellett az érzelmek legszélesebb skálája is megjelenik.
Az együttes kongása és ütőhangszerese az afro-kubai és latin ritmusvilág specialistája,
Kátai István.
 
Az izgalmas karibi ritmusvilág elkötelezettjeként főleg autentikus latin zenekarokban játszott, kubai zenészekkel és táncosokkal . Fontos latin ütőhangszerese a kubai tánc show előadásoknak, road show-knak is. Hangszerei: kongák, bongo, timbal, shaker és egyéb afro-kubai ütőhangszerek.
A doboknál Pataki László, aki virtuóz ritmusötleteivel, megbízható tempójával szilárd alapot biztosít a zenekarnak.
Basszusgitáron Takács Donát játszik, az együttes legfiatalabb tagja, aki jelenleg a Jazztanszak hallgatója.